Selecteer een pagina

Heb je de afgelopen maanden gebruikt om je droom van een eigen boek eindelijk na te jagen? Wat gaaf! Een boek is nog steeds een hele mooie manier van het vertellen van verhalen of overbrengen van informatie. Wil je je eigen boek laten drukken, maar wordt je keer op keer afgewezen vanwege de (te) kleine oplage? Wij hebben de oplossing! 

 

Bij dit bedrijf kun je ook in kleine oplage drukken

Tegenwoordig zijn het aantal drukkers vrij schaars. Printen is immers niet meer van deze tijd. Gelukkig denkt drukkerij Ridderprint daar heel anders over. Zij zijn namelijk al jaren specialist in het printen van proefschriften en het drukken van boeken. En dan vooral voor mensen met een kleinere oplage. Want een boek over een specifiek onderwerp wordt eenmaal minder verkocht dan een algemener boek. Je kunt beginnen met het maken van een vrijblijvende offerte, zodat je weet wat de kosten per boek zijn. 

Soms regelt de uitgever dit voor je, maar als je je boek wil verkopen zonder een uitgeverij als tussenpersoon is dit de eerste stap. 

 

Nieuw: laat je boek pre-orderen

Steeds vaker kiezen bedrijven, auteurs en redacties ervoor om de optie voor een pre-order aan te bieden. Hierbij kunnen mensen met interesse het boek alvast bestellen, nog voordat het bestand bij de drukker is. Zo kun je analyseren hoeveel boeken je moet laten drukken en weet je zeker dat je niet te weinig of te veel exemplaren laat drukken. Naast de kosten die je hiermee bespaart is het ook nog goed voor het milieu. Vooral bij grotere drukkerijen begint de druk van jouw boek bij een afname van 1.000 stuks of meer. Als jij 200 boeken wil drukken, heb je er dus 800 teveel. Zonde van al dat papier. Pre-orderen is dus milieubewuster en beter voor jouw portemonnee.

 

Waar moet je verder rekening mee houden?

Jij hebt maanden, zo niet jaren gewerkt aan jouw boek. En dan komt het moment dat je de laatste controle maakt, alle aanpassingen hebt uitgevoerd.. Maar zonder kaft is een tekst nog geen boek. “Don’t judge a book by it’s cover” wordt lastig als er geen kaft is. Reserveer daarom altijd budget voor het laten ontwerpen van je kaft. Dat geeft je boek een professionele uitstraling en zo heb je altijd een mooi boek waar je op terug kunt kijken.