Selecteer een pagina

Als journalist is het in bepaalde gevallen noodzakelijk om privé te blijven. Dit is noodzakelijk voor de veiligheid van jou als journalist zelf, maar ook voor je familie, dierbare en het bedrijf waar je voor werkt. Onder privé blijven valt uiteraard ook privé internetten. In dit artikel lees je hoe je als journalist veilig kunt internetten.

Hierom moet je jezelf goed beschermen op het internet

Veilig internetten is voor onervaren internetters erg lastig. Dat komt omdat er een hoop dingen nodig zijn om veilig te internetten. De reden waarom het belangrijk is dat je als journalist veilig kunt internetten komst simpelweg omdat hackers anders jouw Ip adres kunnen achterhalen. Een Ip adres achterhalen is voor hackers erg simpel en zeker als je niet beschermd bent. Het achterhalen van je Ip adres is als journalist een gevaar als je gebruikt maakt van het internet. Hierdoor is het belangrijk om jezelf op het internet goed te beschermen.

Wat kunnen hackers met je Ip adres?

Een hacker die op de hoogte is van jouw Ip adres kan inbreken op je apparaat en je computer binnenkomen en overnemen. Ook kunnen ze je locatie ongeveer achterhalen. Dit is een erg naar idee en hierom is het zaak om je goed te beveiligen tegen hackers of andere met verkeerde bedoelingen.

Een VPN voor als je op het internet zit

Om je Ip adres veilig te houden van hackers is het aanschaffen van een VPN noodzakelijk. Door Virtual Private Network aan te schaffen zal je op het internet kunnen surfen zonder dat iemand jouw Ip adres kan achterhalen.

Log uit op je accounts als je klaar bent

Het is tot slot verstandig om na het gebruik van social media of shopsites uit te loggen. Zo zal een hacker weer in moeten loggen voordat hij of zij serieuze schade aan kan richten.